Egiptuse viisainfo

EGIPTUSE VIISAINFO
 
Lastega reisimisel tuleb silmas pidada, et piiriületusel võidakse küsida lapsega üksi reisivalt vanemalt teise vanema volitust ning saatjana reisivalt täiskasvanult lapse mõlema vanema volitust. Volituse vorminõuded võivad riigiti erineda, mistõttu võidakse küsida notariaalselt kinnitatud volitust.Täpsema teabe saamiseks palume pöörduda vastava riigi konsulaaresinduste poole.

OLULINE LISAINFO

Reisides Sharm El Sheiki, võib piiri pealt võtta TASUTA Siinai poolsaare viisatempli. Siinai viisa kehtib kuni 14 päeva ning on keelatud väljuda Siinai poolsaarelt. Kui reisija soovib minna näiteks Kairo ekskursioonile, tuleb riiki saabumisel osta Egiptuse tasuline viisa.
 
Viisa maksumus Eesti ja Vene passi omanikele ettetellimisel sõltub reisikorraldajast. 
 
Kui on võimalik viisat koos reisipaketiga ette tellida, tuleb seda teha hiljemalt 4 tööpäeva enne lendu
 
Tšarterlennuga Egiptusesse reisija peab naasma samamoodi sama vedaja tšarterlennuga samast lennujaamast, kuhu saabuti. Olukorras,kus reisitakse Egiptusesse liinilennuga, kuid soovitakse tagasi Eestisse reisida tšarterlennuga või teisest lennujaamast, tuleb Egiptusest lahkudes selleks taotleda eraldi luba Egiptuse tsiviillennundusametist (tasuline).
 
Kui reisija on rikkunud viisatingimusi või tšarterlendude reegleid, on piirivalvuritel õigus teha rikkujale rahaline trahv ja/või reisijat lennule mitte lasta.
 
Diplomaatilise passiga (või muu eripassiga) reisijad peavad vormistama visa enne reisi saatkonnas. Neil ei ole võimalik siseneda riiki viisavabalt või soetada viisat piirilt.

Kõikide reisijate passid peavad kehtima vähemalt 6 kuud peale reisi.

NB! Passis peab olema vähemalt üks vaba leht viisamarkide jaoks.

Enne Egiptuse piiri ületamist tuleb täita riiki saabumise registreerimise kaart. Kaardi saavad reisijad tavaliselt lennukist, kui reisikorraldaja ei ole öelnud teisiti. Kaardi täitmise näidis siin.

Viisa kehtib 30 päeva. Kui soovitakse Egiptuses viibida kauem, tuleb kohapeal viisat pikendada. Pikendamata jätmise puhul:

1. kui on viibitud sihtkohas kuni 90 päeva, tuleb riigist väljumisel tasuda trahvisumma, tagasi võib lennata kasutades vaid sama vedaja tšarterlendu samast lennujaamast, kuhu saabuti;
2. kui on viibitud üle 90 päeva, tuleb riigist väljumiseks saada eriluba tsiviillennunduse juhilt ning tasuda trahvisumma.

Eesti pass

Turismiviisa on võimalik osta Egiptuse piirilt kuni 30-ks päevaks või mõne reisikorraldaja käest koos reisipaketiga.
 
Vajalikud dokumendid:
- pass, kehtiv vähemalt 6 kuud pärast reisi. Passis peab olema vähemalt 1 vaba lehekülg
- edasi-tagasi piletite broneering
- hotelli broneering
- soovitav tervise- ja reisikindlustus kogu riigis viibimise perioodiks
 
Vene kodanik, elamisluba Eestis
 
Turismiviisa on võimalik osta Egiptuse piirilt kuni 30-ks päevaks või mõne reisikorraldaja käest koos reisipaketiga.
 
Vajalikud dokumendid:
- pass, kehtiv vähemalt 6 kuud pärast reisi, passis peab olema vähemalt 1 vaba lehekülg
- KOHUSTUSLIK on reisile kaasa võtta lisaks passile ka ID kaart, mis peab kehtima 6 kuud peale reisi.
- edasi-tagasi piletite broneering
- hotelli broneering
- soovitav tervise- ja reisikindlustus kogu riigis viibimise perioodiks
 
Eesti hall välismaalase pass
 
PEAB OMAMA ELAMIS- JA TÖÖLUBA EESTIS
 
VIISA VAJALIK, saab taotleda ainult saatkonnast enne reisi.
 
Viisa taotlemiseks Egiptuse saatkonnas on vaja:
1. Passi originaal, mis kehtib vähemalt 6 kuud peale reisi lõppu;
2. Kaks värvilist pildid 3,5 x 4,5 cm
3. Eesti elamisluba (ID kaardi koopia).
4. Täidetud ja allkirjastatud ankeet
 
EGIPTUSE SUURSAATKOND HELSINGIS:
Suursaadik T.E. Hr. Maasoum MARZOUK,
Itäinen puistotie 2,
00140 Helsinki,
Soome tel. (+358 9) 477 74 70,
 
Reisidokumendi ehk passi kehtivuse tingimused:
- pass peab olema kehtiv vähemalt 6 kuud peale reisi lõppu
- passis peab olema vähemalt 1 vaba lehekülg
- KOHUSTUSLIK on reisile kaasa võtta lisaks passile ka ID kaart!
- edasi-tagasi piletite broneering
- hotelli broneering
- soovitav tervise- ja reisikindlustus kogu viisa perioodiks
- soovitav on ennast enne reisi registreerida Eesti Välisministeeriumi kodulehel
 
NB! Vene ja halli passiga reisijatel peab kaasas olema ID kaart, tõendamaks Eesti elamisloa olemasolu.

Halli passi omanikud ehk kodakondsuseta reisijad peavad Egiptusesse saabudes olema valmis selleks, et nende kontrollimine politsei poolt võtab tunduvalt rohkem aega kui teistel (kuni 3 tundi). 

Toll
Egiptusesse ei tohi viia rohkem kui 3 pudelit alkoholi reisija kohta.
Maksimaalselt võib sularaha kaasas olla kuni 10 000 EGP või 5 000 USD.
Kaasas olev elektroonika tuleb registreerida piiril, et vältida tagasitulekul selle maksustamist. Märge selle kohta tehakse üldjuhul passi. Tagasi tulles tuleb tollis registreering maha võtta. Vastav märge tehakse passi.
Korallide ja teiste mereelukate üleviimine on rangelt keelatud.

Novatoursi reisipaketi broneerinud reisijad saavad viisa tellida koos reisipaketiga. Viisa maksab 26 eurot. Passi kleebitakse Egiptuse viisa Egiptuse lennujaamas enne passikontrolli. Novatoursi partnerfirma esindaja väljastab saabujatele Sharm El Sheikhi või Hurghada lennujaamas viisamargi, mis kleebitakse passi.

Tallinnas ette ostetud viisa puhul kajastub vastav märge reisija lennupiletil, mille alusel väljastatakse partnerfirma poolt viisa mark sihtkoha lennujaamas.

Tez Touri reisipaketi broneerinud reisijad saavad Egiptuse viisa vormistada Egiptuse lennujaamas, hind umbes 27 USA dollarit. Tasuda saab ainult sularahas, palun võtke kaasa iga reisija kohta võimalikult täpne summa (soovitav just USA dollarites). Viisat koos reisipaketiga tellida ei ole võimalik.

Neile, kes ostavad vaid lennupiletid, ei saa Tez garanteerida viisa saamist piiril.

Kidy Touri reisipaketi broneerinud reisijad saavad viisa tellida koos reisipaketiga. Viisa maksab 26,50 eurot. 

NB! Sharm el Sheikis on võimalik vormistada ka tasuta nn. Siinai viisa, kuid sellega ei saa sõita ühelegi kohapeal pakutavale ekskursioonile (piiratud on ka sukeldumine ja jahisõit). See on mõeldud vaid hotellipuhkuse jaoks Sharm El Sheikhi linnas, seega kes plaanib väljasõite hotellist tuleks vormistada kindlasti lennujaamas turismiviisa. Siinai viisa antakse kuni 14 päevaks. 

Fortest Reisid ei vastuta riiki sisenemist puudutava info õigsuse eest, kuna riigil ja saatkonnal on õigus tingimusi ja riigilõivu päevapealt muuta.

Fortest Reiside reisiuudised ja sooduspakkumised Sinu e-mailile
Uudiskirjast saate loobuda siin
Reisi turvaliselt ja osta reisikindlustus meilt! Kiire, lihtne ja mugav viis sõlmida ja osta kindlustuslepinguid otse meie kodulehelt. Kliki enda poolt valitud kindlustusfirma ikoonile ja vormista poliis!

Soovitame enne lepingu sõlmimist tutvuda reisikindlustuse pakkuja tingimustega ning vajadusel konsulteerida asjatundjaga.

Eurokalkulaator!

Sisestage hind eurodes:

1 eek=0.0639 euro